Кралицата на саксийните растения, орхидеята, е любимка на всички.

С кичестите си цветове, изящно разположени по височината на стъблото,не оставя човек, безразличен към красотата й.


Съществуват безброй видове орхидеи, всеки с характерна окраска и визия, но видът Фаленопсис е най-разпространения и най-предпочитания. Именно орхидея Фаленопсис купувате от магазина, когато искате да разкрасите вашето пространството или да зарадвате любим човек.

Отглеждането на орхидея в домашни условия хич не е трудно, но има някои основни изисквания за нейното оцеляване и благоденствие.

Споделяме с вас най-важните условия:

  • Място – орхидеите обичат добре осветено място без директна светлина. На северен прозорец биха се чувствали идеално.
  • Топлина – орхидеите определено не обичат резки промени. Необходимо е да ги поставите далеч от радиатори и климатици и в никакъв случай на течение.
  • Влага – орхидеите живеят в тропиците и съответно обичат влагата. Те дишат и през листата и при стайни условия им е нужна допълнителна влага.
  • Поливане – поливайте орхидеята, когато корените станат сребристи на цвят и саксията олекне. Накиснете саксията в съд, пълен с вода за един до два часа.
  • Подхранване – орхидеята се нуждае от редовно подхранване със специализирани добавки за орхидеи.
  • Пресаждане – на всеки 2-3 години след цъфтеж можете да пресадите вашата орхидея. По този начин ще обновите силите ѝ и ще удължите нейния живота.

Винаги избирайте най-висококачествени доставчици, за да се радвате на свежи растения с дълготраен живот.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да осигури правилното му функциониране. С натискането на бутона "Продължи", вие се съгласявате с използването на тези бисквитки.